nak tau

Sye nak tnye mcm mna cara buka buku pink Tnpa dokumen ataupun surat kawin Sbb sye dgn suami kawin stakat kawin kg jer....so takde buat surat kawin lgi mslah nye skrg ni sy preggy 7bulan dah...ade sesiapa boleh gitau mcm mne cara dia

3 Balas

maaf tanya khwin kampung tu cmne ? prgnt sblom khwin ke dah khwin ? kalau nikah biasa nya imam kg smua brdftr masa nikah tkde isi borang kt pjbt agama ke tkde amik krusus khwin ke ? cmne imam boleh nikahkn cmtuu je kalau tkde semua tu ? kalau cmtuu nikah awaa ni tksahh kalau nikah dlm mlaysia sbb imam mesti akn bgi surat tok amik sijl nikah kt pjbt agama , kalau nk buka buku pink tkde dokumen nnti anak sis lahir surat berank dia apa smua tkleh letak nama ayah nya ibarat anak tksah taraf nnti tuu .

Sis duduk kg mana ni? Rasanya imam masjid skrg semua berdaftar dgn pejabat agama.. nk kawin mmg kena p pjbt agama dlu.. 😅

Sama je prosesnya sis. Pergi je kk cakap nak buat buku pink. Untuk hal kahwin tu pergi la pejabat agama cepat2 ye