Tolong plssss

Hi mommy²,ad x yg preg tp blom kawin dlm ni🥺but umur dh lps 18 thn...now im preg 11w5d buku x bkk lagi,nak bkk buku tp i blom kawin🥺blh tlg x mcm mna nk bkk buku klau preg x kawin lg ni🥺help me plsssss..

4 Balas

Assalamualaikum sis..sy pernah berada dlm situasi sis..sy dpt nasihat doktor swasta masa tu..masa tu pun sy blm bernikah dan faktor risiko sy diorg letak single mother..adalah lbh baik sis buka buku pink..mmg first doktor gov akan bising sbb buka buku lewat n diorg xkan persoalkan pun awk knp blm nikah..sbb PnC patient kan..nnt bila awak melahirkan..hanya parents awk yg blh discharge awk dri hsptl..utk buka buku pink tu..awak blh buka sorg..xde masalah..biasanya dr tye parents dh tau ke..mcm tu jela..yg pntg jujur je apa yg dr tye k..utk memudahkan awak masa melahirkan nnt k..hug❤️

2y ago

boleh xde masalah nak buka swasta..nnt kat klinik explain semua..dr ok je..yg pntg buka buku awal kehamilan..cuma klu awk beranak nnt ibu awak je yg blh discharge awk dr hsptl..jgn risau k..semuanya akan baik2 shj🥰

assalamualaikum. better pergi KK buka buku pink. saya kandungan 11 weeks baru dpt tarikh appointment utk buka buku pink nurse minta salinan ic pasangan,sijil nikah dan gambar scan/upt test . jgn risau,nanti nurse minta salinan IC,dgn bukti scan/upt test pregnant.. kalau belum bernikah,cakap baik² perlahan lembut dgn nurse .. semoga dipermudahkan urusan ❤️

kena pergi kk dan buka je buku pink walaupun dekat kk nanti kena marah dengan nurse. saya pun macam ni dulu, terpaksa tebalkan telinga.

Pergi je kk. Jangan dilambat lambatkan.