Umur 2 tahun Si Kecil anda selalu buat perangai/tantrum? Apa yang anda lakukan?
Voice your Opinion
Biarkan anak sendiri
Pujuk dan peluk
Marah atau tinggikan suara

2884 respon

17 Balas

cuba pujuk dan peluk +explain knp xboleh...klu x jln pujukan,step ke-2 biarkan diri nya reda sendiri atau dia sendiri dtg at kita...saat tu peluk,cium,dan jelaskan knp dia xboleh bertindak tantrum mcm tu dan jelaskn kenapa dia xboleh dpt apa yg dia nk dan kne jelaskan apa yg dia buat tu adalah x sepatutnya..

Biarkan dia lepaskan tantrum dulu.. da reda baru pujuk peluk. Sbb bdasarkan pgalaman, budak tgh tantrum, lagi dipujuk lagi naik tantrum. So ai try biarkan sampai dia cooldown baru panggil dia ajak peluk. Then peel da ok 👍🏾

cuba pujuk... klu tak jalan, marah sikit.. tak jalan jugak... biarkan dia sendiri... nnt dia sendiri akan dtg kt sy dan peluk sy... dan sy akan pujuk dia semula.... Kiss dia.. cakp sayang kat dia..

2y ago

sama laa dengan saya

kalau saya bertenaga, saya peluk dan pujuk, tapi kalau xda tenaga, saya biar je. ( pregnant 35 weeks, jaga anak sorang diri je)

pujuk dan peluk...tapi mula2 kne bg anak cooldown dulu...dah ok baru pujuk..nasihat dan peluk😉

Biarkan then pujuk and peluk.. Kekadang tu marah jgk... Hahaha . Tiga3 diatas

Bia dia cuba tenangkn dri sndri tuk cool down..bila dh ok br peluk n pujuk

cuba tenangkan.. #27Nov20  #TAPSuperMoms

biarkan dulu, Lepas tu baru pujuk

Manja manja dengan die