Apakah tanda² anda mengandung sebelum delay period? Boleh ceritakan pengalaman tak?

Tanda awal mengandung sebelum delay period

52 Balas

Sebelum ni saya prnh keguguran 2 kali, mmg simptom prgnant hampir sama, cuma yg prgnant yng ketiga ni mcm tak prcaya. Saya aktif zumba lepas kgguran kali ke dua, mmg merata saya prgi zumba kdg g ptg balik malam, so balik zumba saya akan sakit tengah belkang, and malam je badan panas, macam demam on off, so tak hirau sngt, ni lagi kira 2/3 minggu nk period. Sampai kdg tak boleh gerak, sbb skit sngt belkang, hsbnd kena tekan/urut baru lega. Saya kalau hsbnd mngadu pening2 mmg akan cek upt, tapi utk yg prgnat 3 kali tu, mmg seminggu hsbnd mngadu pening, sya kata sudahhh, haha, sehari seblum due priod, sya ajak prgi watson, trus beli prgnancy test. Test2 mmg double line, Memang tak sngka betul, kira msa sya duk zumba mmg dh lekatt. Rezeki, tapi dlm masa excited gembira ada prsaan takut, takut ap yg jdi sblum ni, sblum ni sya gugur kira sya ggr 3 bulan prtama tu la. Lepas dh positif tu, mmg bnyak bed rest jee, lagi pun kali ni mmg truk alah saya,sya x kerja ,mmg makan tido, muntah tu la keja saya. hehe. Alhamdullilah skrg tngh mnunggu hari untuk bersalin, doakan saya. Semoga awak pun dimurahkan rezeki lepas ni