Upt Positif Sebelum Delay Period

hi mommy2 smua..ada tak yang pernah ada pengalaman check upt sebelum delay period ? result positif..dan sah mengandung lepas tu...

9 Balas

Positif pregnant dah tu. Sy pun cek sebelum delay period, skrg tinggal 2x checkup je lagi. Cuma nya ya, kita risau takut tiba2 period dtg ke mcm tu, sbb tu la lg di suggest kan tgu delay/missed period baru cek. Plus ramai jgk cakap, Kalau awal sgt, nak gi scan pun takut belum nmpak. Kalau tgu delay/missed period okay la dgn timing utk gi cek tu. Lain la Kalau jenis berisiko kalau pregnant, mmg awal2 tahu pregnant kena terus refer klinik, jangan delay mcm org lain.

sy check 3 hati before period sbb bdn mcm suam2 and bdn rse mcm lain. bila check positif kabur2. Alhamdulillah skrg dh 11 minggu 😊

ada...Saya test pregnancy test seminggu sblm period..da 1-2week.. lpas sebulan test balik ,mmg pregnant..da bersalin pun 😂

saya cek 3 hari sblm priod samar... repeat lepas delay priod lgi skli mmg positive... alhamdulillah skrg dah 22weeks🥰

Sblom delay dh check samar2 mkin cerah lepas sehari lambat period dh terang

Saya cek 3 hari sebelum expected period and positif.

Saya check 3 hari before period, now 18 weeks,

Selalunya memang positif 😁

2y ago

+ngdung ke x ye sis kalau cmtu? sbb saya ad tgk post org lain..ada yg mmg ngdung

positif