Assalamualaikumm ibu2, apakah pengalaman anda bila tahu mengandung?

Tanda tanda apa yang Ibu Ibu alami sebelum disahkan hamil? ??

77 Balas

Saya mimpi .. Mimpi test upt positif bnyak kali mmpi bende yg sama ... Pastuh hari yg saya test upt tuh .. Sya mntak doa kat Allah klau betoi ada beby dalam rahim nieh .. Buat lah haty nieh rse senang dduk untuk test .. Pastuh bngun pagi tuh xsdap haty .. Rse nk test jgak .. Pegi msuk bilik air test .. Mula2 rsau dh ingatkan xad .. Bila tngok2 upt .. Ad 2 line betoi2 terang .. Alhamdulillah rse bhgia sngat .. Skrang dh 18 week 5 day .. Hehhe .. Tarikh jangka 07.02.21 ..

3y ago

Tahniah

mengah sangat bila berjalan lepastu pelik kenapa mengah lain macam, time tidur rasa bawah perut tegang, breast bengkak semacam, rumah dgn tempat kerja 5minit pun sempat tidur sebab tah memang asyik nak tidur, pastu kerja asyik nak nangis je dengan husband padahal dia tk buat apa pun, kita yg mengada pastu kita nangis haha, lewat period sebab biasa kitaran 28hari tepat atau 27hari tapi dah lewat 5hari, kita tawakkal jelaa test upt, Alhamdulillah laju je keluar 2line.

Turun tnda coklat n dlm 1 ari je, ingt kan dtg bulan. Bila nak solat husband heran 1ari je, sllu plg kjp pun 4ari. husband siap ckp mau monopos da ke sbb jap je dtg bulan kali ni. Saya pun xtau da pregnant masa tu, cite2 dgn kwn trus dia suru cek upt sbb mcm dia masa 1st pregnant da trun tnda mcm tu. cek upt mlam tu, ehh xsngka dpt 2 line stlh mngu 2 thun lbh. Alhamdulillah...

badan masuk angin, asyik muntah sampai taklarat pi kerja and tak terfikir pregnnt sbb irregular period. saje buat pregnncy test, terus terciduk dalam bilik air tu 😅, dpt je tau terus muntah tiap kali gosok gigi. dapat tau 2hari before pi honeymoon so jadi babymoon la time tu even dia kecik lagi

saya lebih kepada sakit belakang and cramp. awal2 ingat tu tanda nak period. Lpastu terkejut bila husband start mngidam and pling obvious makan mangga. sebelum ni tak pernah makan buah. lepastu saya kerap demam and tak sedap badan. sehari sebelum period cek, upt positive. alhamdulillah.

Period lewat seminggu. Hari ke11 buat pregnancy test sendiri dekat rumah lepas subuh. And result double line. Selepas 2 hari, terus buat check up dekat KK. And alhamdulillah Dr sahkan mengandung. We both nangis 🥺 sebab terharu sangat. Tak percaya nye rasa 😭😭

sakit belakang sangat. tp ingat sbb badan xckup rehat sbb mmg bt kerja berat skit seminggu dua tu. pastu nak tido je kerja. n rasa cramp perut. sy buat suhu badan. Bila suhu badan maintain tinggi dr hari sepattnya turun, sy cek upt

Alahan kena ke anak buah. Mula2 anak buah yg muntah2 (saya jaga anak buah sbb ibunya nak bersalin). Lepas ibunya dh kluar dr hospital, saya hantar dia balik, lepastu saya pulak yg muntah, tak lalu makan. Period delay 2 hari camtu. Lpas tu cek upt, positif.

Minum coffee. Terasa dalam perut ni tak kenyang air. Then terasa lapar tapi perut bunyi slow dekat dalam. Heheh. 2 week before tuu pula terasa cramp perut. Fikir sengugut 4 hari rasa. Buat taktahu je la 🤣

Seronok gembire cemas smue ada ..xtau nk ckp apa ..😅sbb mcm xpercaya ..time tu pula ank pertama ..sye just mcm loya pening tapi xsyak apa2 yg waktu tu da prgnant ..bile cek bru tau ada isi ..☺️☺️