Tanda mengandung

Hi, saya nak tanya selain period delay, apa lg tanda preggy ye?

13 Balas

Saya tanda paling ketara , buah dada kita sakit dan ngilu lebih dari sebulan.. simptom dia sama mcm nak period akan sakit atau ngilu buah dada kita tp tak kunjung datang juga period tu .. mmg cnfirm preg.. saya anak sulung 10 tahun , First time rasa mcm tu tapi tak terfikir pn cek upt , tp family adik2 beradik suruh sampaikan kita masih tidur awal pagi dah bagi kita bangun semata nak cek tu saja. Saya kencing cek tp tak tgk bagi mereka saja sbb perasaan saya mmg saya tak mengandung Eh boleh pla mereka teriak cakap saya Nah kan btl memgandung hahaha .. skrg baby dah 5bulan

4mo ago

boleh tau Dapat bby prempuan ke bby laki 🤭

mostly sama dgn tanda nk period. Mcm sy sblm tahu ngandung rs penat lain mcm sampaikan time buat puasa ganti rs nk pengsan. ingtkn sbb sahur just minum air dgn mkn kurma 3 biji tp rupanya sbb preggy. selain tu sakit perut & pinggang agak extra dari biasa. kua spotting coklat dikala sepatutnya mmg period jd sy beranggapan tengah period cuma tak lawas sbb seminggu direct kua mcm tu. Cter dkt adik & bff pastu diorg suruh cek upt kot lekat. Alhamdulillah mmg lekat. Apa² pun kena test UPT utk confirmkn.

tanda pregnant lbh kurang mcm nk period. depends atas bdn org tersebut. ade yg rse sgt sensitivr area breast, ade yg ttbe2 ngidam. mcm sye ank 1st tiba2 je demam walhal sye susah nk demam, sakit kpala. anak 2nd takdek tanda2 langsung just delay period 10hari bru dpt detect +ve.

Sakit ari2..rse sakit cramp denyut2..first pregnt sakit, pelik jgk sbb xpernh alami..rupenye pregnt..msuk yg sec pregnancy bila sakit ari2 tu sy dpt agak dh mesti pregnant lgi ni wlaupon blm delay period..rupanya mmg btl pregnant😄

Lain orang lain tanda dia.. Mostly sama je mcm simptom nak period.. Tp mcm sy, sy dpt detect pregnant bila sakit dekat breast.. 3x pregnant, 3x jgk la sakit kat breast..

lain org, lain tandanya.. mcm sye tanda2 preggy mcm muntah loya2 penat tu stat dtg ble da 8 weeks.. sblum2 tu biasa je.. xde rse ape2.. msih aktif..

Pengalaman sy, menangis mcm tak tahu nak ape, mood up & down. Tapi apa2 pun better check upt je sis, terus tau preggy or tak😆

Ikut bdn masing2, cm sy x pernah ada simptom pe pn... Just delay period je bnyk hari, bila cek upt, +...

breast mgmbang bgkak nipple Jd sntstf,delay period,ckp Jd cpt penat,sggut on off cm nk priod tp xpriod

kalau tanda saya pregnant tu Perot merasa cramp.. lepas g scan mmg confirm pregnant🤭