Apakah tanda² anda mengandung sebelum delay period? Boleh ceritakan pengalaman tak?

Tanda awal mengandung sebelum delay period

52 Balas

sy delay period 1week, then sy cek upt garis 2 tp 1 tu samar2, then 2hari lagi sy cek makin terang garis yg samar2 tu.. Sya scan ke klinik swasta , rahim tebal msih xnmpak kantung kena suru datang 2week lagi.. Lpas 2week dtg bru nmpak kantung, lpas scan tau diri ne brbadan dua, bru dtg alahan apa smua tu, dtg malas asyik nak tdur ja.. Nasi pun xlepas, asal makan muntah jaa

Tanda2 sebelum tau pregnant sama mcm tanda2 nak period. Breast sakit, mild senggugut. Tak expect pun pregnant sbb masatu lagi seminggu nak period. Tapi ada sakit perut mcm nak period. Check upt saje je sbb beli upt byk. Mmg kalau ada rasa nak period mmg saje buat upt test. Tak sangka pulak bulan tu +ve test. Alhamdulillahh

demam on off, batuk teruk. nak kerja pun susah. siap makan pain killer dos tinggi lgi + ubat batuk hurix yg pil punya. perut rasa mcm nak period, mild senggugut tu. lepastu breast sakit jee. lepas period dah delay 3 hari, baru buat upt, naik samar. risau juga sb dah telan ubat mcm mcm sbelum tu. alhamdulillah baby okay je. skrg baru 17w

Lenguh betis sangat2 setiap malam, mcm Baru lepas rentas desa. Tapi xpikir apa pun, cuma duk pikir mgkin Sbb masa berdiri kat dapur. Selalu xda lenguh2. Saja try cek upt sangkut double line, Pastu dah tau pregnant xrasa Lenguh dh kaki. Penah jgk cramp perut mcm nk period, tgu punya tgu period xmai. Nk confirm cek upt, sangkut 2 line.

Seminggu sebelum expected next period rasa breast sakit, badan tiba² berbau especially ketiak bau tengik, kerap lapar even dah makan, mild cramp dekat ari², sakit pinggang. 3 hari before next period buat upt naik 2 line. Nipple makin sakit, pinggang pun sama. Pastu rasa penat lesu nak baring je.

Saya pula lebih kurang 3-4 hari sebelum period , saya baring menirap , tetiba rasa mcm perut ni ada something , rasa mcm pregnant 😂 taktau la mana confident nya rasa pregnant ni , terus esk tu buat pregnancy test 😂. Alhamdulillah positive walaupun samar samar & kini dah hamil 5 bulan.

Kalau saya, sakit pinggang macam nak patah, kepala pening ii bukan migraine pun padahal, cramp kat bahagian rahim tu cam tengah period pain padahal tak period🙄hahahah pastu delay la period tu beberapa hari, hari ke lima delay je check la memang mengandung😂

demam panas on off seminggu, sakit gigi siap makan pain killer high dose beli farmasi, rasa mual bila nk gosok gigi, kerap merajuk kat suami 😂😂 .. last2 buat upt double line .. Alhamdulillah skrg tggu hari nk bersalin dh ni

Tandaa awal saya badan penat sangat sampai menangis setiap hari lepas balik kerja. Satu lagi hidung asyik berdarah, hampir setiap hari berdarah banyak. Lepas 2 minggu lewat period baru buat UPT and positive alhamdulillah. Skrg baby dah 6 bulan 🤗

tetb period delay smpai 2minggu lebih rs penat sgt rs nk tdo je ..bila dpt tdo rs mcm tdo tu lena sgt2 mcm sblm ni ada buat kje berat sgt2.. pdhal baru pukul 8 pg dh rs mengntuk semula..😂🤣✌🏻 pastu tak blh bau makanan yg sndri masak ..