Apakah tanda² anda mengandung sebelum delay period? Boleh ceritakan pengalaman tak?

Tanda awal mengandung sebelum delay period

52 Balas

sy muka nampak pucat lesu, muka mmg sblm ni mmg pucat jugak, tp ni lagi pucat bibir putih seram🤣 badan rasa kepenatan yg amat. tidur rasa x cukup, padahal dah tidur siang, siang tido pun baring kejap ja bole terus lena selena nya mcm takda tido smlman, Aku pelik , baring sesaat, tidur tak ingat dunia terus. Suami pelik terus tido lena even posisi tido waktu tu terlentang camtu ja😂 sy pikir sy nak legakan pinggang jur sbb penat. eh rupanya terbabas tido dgn tlentang camtu 🤣 lepastu cuci pinggan mlm waktu tu, pergelangan kedua tangan saya rasa sejuk smpai ke tulang. Kata org tua , xbgus wnita preggy cuci2 tem malam nanti masuk angin . Maybe tu sy rasa mlm tu, lain sejuk dia mcm x pernah rasa sblm ni. tp sy endahkan jur sbb di uma mentua kan makan mlm ramai² , wlupn sy kurang selesa dh badan waktu tu. Semua tanda y saya senarai tu, sy tidak perasan apa2 . Tp biras & mentua sy yg perasan something different with me. Dan depa ask my husband. Kenapa bini pucat semacam. Penat ja muka ,muka lesu. Then mentua said to husband. Dont make me tired to do any things at home. Mcm jgn suru sy buat kerja sgt di rumah, jgn buat sy penat sgt kata mentua . Mentua kesian tgk sy muka penat. begitu sekali mereka care pasal sy😂 lepastu , hujung2 soalan " zila mgandung ke azri?" malam tu, somi yg crita smua yg dia lalui..apa yg mentua dan biras ckp .. terus aku pun xtenang perasaan bila kena mention camtu psl.preggy.. baru perasan period pun delay 2weeks huhu 🤣 asal la aku lmbt perasan. then mlm tu jgk xlena tido ye , sbb asyik terpikir ..Dan plan nak buat upt test subuh tu. Jd mmg x sabar tunggu subuh tiba , 😂 bdebar dia lain mcm . And yes Double line xsampai seminit, line terang terus ye. Konfom² preggy🤣 pagi tu jugak somi.mintak emergency cuti smata nak teman htr sy gi hospital buat pgesahan +ve preggy ke tak. And yes ALHAMDULILLAH positive preggy. Excited dia kami dua somi.istri lain ye. haha. Pengalaman buat kami. And now Alhamdulillah dh bersalin 8/3/2023. Baby dh 2M+ . Banyak cabaran dan tahap kesabaran yg perlu dititik.beratkan dlm mjaga anak😂