Anak taknak makan

Taktahu kat mana silapnya. Anak saya menyusu badan. Sekarang dah 11 bulan. Anak masih taknak makan. Risau sangat berat 7kg je. Memang dari dulu dia makan sikit je 3-4 suap. Satu mangkuk kecik xpenah habis. Dah cuba bg macam2. Dah buat mcm2 bentuk, kaler, resepi, tekstur. Dia mmg xnk. Buah jgn ckp la pun xnk lgsung. Yg dia mkn cuma biskut baby tu je. Ini dikira picky eater ke ye? Mcm mana ye nk bg baby rasa nk mkn 😭 sedih sgt saya mmg dah give up nk masak or nk beli mknn baby dah sbb dia xnk mkn pun. Rasa mcm gagal jd mak. Nape ank org lain elok je mkn.

12 Balas

sama lah.. dah lebih 1y baru start nak makan.. 1y3m baru ada rasa nak makan, kalau dulu ajak jom makan dia takmau pun, sekarang baru bila jom makan tu dia yg tarik kita.. tgh kejar berat tinggi normal dia balik ni.. bkn kita tak bg, dia yg takmau