Picky eater

Sedihnya ank dh tolak mknn yg kita buatkan,smua nk yg brgaram/gula.Sy tggl dn mertua,msa awal2 hritu mknn sy msk baby makan je,dh msuk 7bln mcm tu mertua (FIL) mula suap aiskrim/coklat/kuah kari dan mcm2 lg konon nya nk bgi rasa.Sy dh cemas and ckp kt suami,tpi FIL buat xthu je and ckp sikit je pun nk bg rasa .end up skrg ank sy tolak smua mknn yg sy prepare,sedih sgt😭.Skrg dh nk msuk stahun.berat pun susah sgt naik sbb dia xnk mkn apa yg sy buatkan.Pastu FIL dk tnya kenapa ank xbsr2 halus je😪😭🥲😮‍💨.apa nk buat niii

2 Balas

Geram ehh kalau ada org mcm ni, kena dekat saya memang bergaduh la sis,7 bln suap aiskrim? whatt !! 😢 kesian baby herm..

Cakap je terus terang, anak tak membesar sebab gangguan pemakanan kurang berkhasiat yg disuap oleh orang lain.

1mo ago

Setuju 👍