Susu lembu kurma

Hai ibu2 nk tanya.selalu ramai org kata minum susu kambing elok utk baby and nnti lahir anak kulit bersih je.tapi kalau saya minum susu lembu boleh ke?susu lembu kurma yg farm fresh tu.ke tak sama?try minum susu kambing yg ori tu tak boleh masuk 🥺and selain susu kambing tu ape lagi mknn yg boleh bagi baby lahir kulit bersih ye?#firstbaby #firstmom

4 Balas

rasanya kulit bersih kalau kita selalu cuci bersih2..lagi2 celah2 telinga,leher,atas kepala,pelipat..setiap kali mandi cuci pakai cotton ball n pastikan kering betul2..tapi mmg bagus minum susu hari2,kalsium utk bdn ibu dan baby dlm kandungan..

sy bersalin dua2 anak sy kulit bersih dan halus tanpa minum susu kambing. anak pertama kulit tak cerah sebab ikut gen dr ayahnya. anak kedua kulit cerah ikut sy.

bnyak mnum air kelapa sis.. InshaAllah baby kluar bersih..

air klpa