Susu Ape ?!

Nak tnye Susu ape yg elok minum masa kencing manis nie ?!! saya minum Susu kurma Farm Fresh je .. okeyh ke ?!!

13 Balas

Minum annur susu kambing, sy gdm minum ni..seisi keluarga mnum, sbb xde gula dlm susu..anak2 sy pun mnum..ia mgndungi makanan sunnah 👍sy buat bsp dh 3kli xnaik tggi pun bacaan, okeyy jea.. wlopun sejam lg nk cek bsp tu sy sempat pg mkn roti cicah susu annur 😄tp okeyy jee bacaan.

Sy pon kencing manis. Dokto suruh minum susu low fat je. Sbb dokto sy bagi minum air kosong dan susu low fat je. Susu berperisa banyak gula. Nanti awk appointment klinik awk tny doktor susu kurna tu elok tak utk kencing manis

Dietitian x kasi GDM minum apa2 susu tepung pregnancy, susu segera omega plus, HL kotak hijau pun x bleh. Hanya susu fresh milk atau HL Merah. So far fresh milk sya ambik goodday kurang manis.

Under dietitian..fresh milk low fat n sugar..ad mention susu hl yg tiada perisa..sehari 2 cawan sahaja..susu tepung untuk preggy x sesuai sb banyak glucose..susu Omega pun x boleh

Kalau ada gdm elakkan minum susu yg ada perisa...saya pon ada gdm dietician bgth sebaiknya minum susu putih yg lowfat...itu pon cuma 2 kali sehari...

Susu kurma farm fresh tu mnis sis..nurse cdgkn minum susu HL LOW FAT klau nk letak kurma just bland je dgn 2@3bji kurma..

Blh try susu lazz original tu sesuai sgt utk kencing manis. Ataupun low fat farm fresh yg skinny tu sesuai sgt 😁

Saya minom good day yang full cream sedp tawar je rasa susu lain nk muntah..

Tak ok...susu kurma tu manis...tak elok utk mummy yg ada gdm

kencing manis mana boleh ambil yg ada kurma. aduhaiii