Mohon bantu saya 😥 baru dapat call Dari kk result Gula 9++ Dan katanya tinggi dia nak 7++ ja.

Tak tahu nak control makan macam mana lagi, before check benda2 Manis tak sentuh pun coklat kek air Manis 😭 sekarang alahan pun mana ada Teringin manis2. Cuma suka makan buah, yogurt Dan minum sunquick Oren masam . Adakah tu kandungan Gula tinggi? Kandungan baru 10weeks 6hari. Down nya rasa 😞

12 Balas

Selain no sugar dlm diet, makanan ber-karbohidrat juga akan menjadi gula bila diproses dlm badan. So amalkan diet suku2 separuh, no sugar & less carbohidrat diet. sy pun mcm puan, down awal2 .mesti stress bila esoknya untuk BSP test. KK tempat saya check up jadualkan kami ibu2 yg ada GDM ni dgn kelas bersama pegawai sains pemakanan. kat kelas tu, kami diajar cara diet untuk GDM. kuatkan semangat tau. Sy ikut cara yg diajar tu, alhamdulillah result BSP setakat ni OK. syukur. badan pun slim w. pun hamil. 🥰 (ni sbb masa buka pink saya masih BMI yg normal ye, dan pernah turun sbb kurang selera makan masa tengah mabuk hamil, sekarang baru naik berat sikit2 dan masih dlm BMI. lain org lain pengalaman) kekadang cheat day juga, mana tahan tak mkn yg sedap2 ni kan 🤭 kena pandai control ok 👍👍👍 all the best 💐

2y ago

ikut klinik masing2. Kat kk sini, doc still treat saya GDM patient. Klu kantoi BSP test, setiap 2 minggu ke tiap2 minggu (x ingat) kena buat BSP. saya kantoi sekali. klu BSP test ok, setiap bulan buat bsp test. Sy minta self monitoring, so tak lah kena 4 kali cek darah di klinik. stress jika gi sorang, nk cari parking bagai. lagi2 masa mabuk hamil 🤭 better ada org hantar.. so, buat di rumah, ikut ketetapan yg dikenakan oleh klinik. kita wasap result bacaan gula dgn kk. 😊