Takda rasa nak makan masam masam atau manis ?

ada tak kat sini yg pregnant, tapi takde pun rasa macam nak sangat makan coklat , ataupun asam masin, pelam tu semuaa ? sy pun tak faham kenapa macam tu , yg rasa nak makan just tomyam kedai je . Selain pada tu takde lak. Anak first duluu, sy selalu terliur nak makan kek coklat yg manis manis je. Boleh share tak pengalaman? #advicepls #pregnancy #ingintahu

13 Balas

saya tak de rasa nk mkn masam ke manis. kalau loya, isap gula hudson, mkn buah, biskut oat , minum air kosong. klu terlintas nk mkn itu ini, itu je la nk mkn. Nk mkn carrot , letak lh carrot dlm masakan. nak mkn sup, beli sup. nk mkn rojak ,rojak habis dek ada perlawanan bola kt stadium mlm ni 😅

3y ago

sayaa setakat ni yang rasa melegakan tekak tu dapat hirup sup ekor ataupun tomyam kedai tu. Masam masam macam tu je sy makan, nasi pun takleh masuk kecuali bubur nasi je . Kalau cam asam masin semuaa tu sy makan je terus rasa nak muntah . Loyaa tu still ada. Wajib dalam sehari tu sebab tekak berlendir . Tak selesa tekak .

Okay je rasanya, sbb teringin mknn ni tk semestinya nk yg manis/masam aje kan. Sy first pregnancy, mmg nk pedas je. Sblm pregnant tk pedas pun blh jgk telan mknn, kali ni dpt mknn yg tk pedas lgsg terus loya kemain. Dlm masa yg sama ada lah nk yg manis tu cuma tk sebanyak rasa nk pedas

Saya pulak, masa awal2 dalm 6-7w nak makan masam2 mcm pelam telur cicah garam. Tp naik ke 9-10w mula loya nampak benda masam2.. Tp skrg kerap nak minum air manis. Risau... tp kalau tak minum air manis sehari skali mesti tak tentu arah. Pelik pembawakan anak no 2 ni..

sy tak mkn apa pon masa kandungan sebulan sy cuma mkn buah rambutan sahaja. mujurlah musim buah...😅 mabuk teruk Smpai tiga bln skrg dah mula mkn nasi cuma mkn daging sedikit dahaja.. air susu dan macam-macam jenis jus buah.. 😊 alhamdulillah beransur

jgn risau..mcm sy..masa awal² xde pun teringin apa²..cuma kalau tetiba rasa nak makan baru cari sb nk kejarkan selera (even lepas dapat makan sesuap je 🤭) bila dh banyak bulan ni baru la mcm ada teringin sikit²..mcm nak pizza..mknn western..🤪

Saya nk mkn coklat je. Benda msam saya x lalu nk makan. Tapi yang saya pelik saya memang xblh bau suami. Bila suami dekat je rasa loya. Xtw knp masa pregy yg pertama pun mcm tu bau suami memang xnk. Suami dekat nak salam terus rasa loya.

3y ago

sama laaa. nak dekat dengan suami pun tak boleh. memang loya teruk😭

Sy pun tkde la nk makan asam ke ape ke … cube stnadby asam untuk tekak loya jer … cume merepek nk makan tiram jer

First pregnancy dulu hari2 nak manis, tapi 2nd ni hari2 nak pedas. Pembawakan anak tu lain2, don’t worry

saya..xteringin pn..lagi2 asam ,pelam .coklat tu xteringin tp kadang mmg sgaja beli

Sy first pregnant ni nk mnis2, masin2.. Hahaha