Mohon bantu saya 😥 baru dapat call Dari kk result Gula 9++ Dan katanya tinggi dia nak 7++ ja.

Tak tahu nak control makan macam mana lagi, before check benda2 Manis tak sentuh pun coklat kek air Manis 😭 sekarang alahan pun mana ada Teringin manis2. Cuma suka makan buah, yogurt Dan minum sunquick Oren masam . Adakah tu kandungan Gula tinggi? Kandungan baru 10weeks 6hari. Down nya rasa 😞

12 Balas

Jangan down ya puan. Masih boleh dikawal. Kalau nak makan buah, cari buah yang rendah glycemic index macam epal, anggur, oren etc. Yogurt pun ambil yang plain je bukan berperisa. Elakkan minum air kordial, jus dalam botol tu semua. Kena banyakkan minum air kosong. Kalau boleh cuba berjalan 30 min setiap hari. Jalan je ambil angin pagi2 atau petang

2y ago

itu la sampai ke malam pening dok fikir benda ni, dengan mabuk pening2 tak habis lagi. rasa macam nak demam ja ha. ouh faham2 yogurt plain ya. saya pling suka yogurt buah. next time saya makan plain. nak Cuba exercise tapi dek mabuk ni buat rasa nak kena baring ja kalau Jalan rasa nak pusing2 ja, terima Kasih ya