Tak ready hamil

Tak ready hamil. Anak baru 11 bulan & menyusu badan. Saya ibu bekerja, mmg penat ingat nak rehat lama sikit. Tapi jadi cmni pulak. Dapat tahu hamil dah 4weeks+. I risau bila period lewat, so dh dpt agak positif. Cek2 terus tgk double line, i cryy. Btw, saya mmg xde guna perancang. Just merancang ikut tarikh subur saya je. Jenis period on time. Time tu dah ckp kat husband, tgh subur. Tapi hmmm, biasalah suami kan. Dia ckp alhamdulillah, rezeki. Nanti anak ada kawan. Tapi simptom mak2 ni, saya sedih sgt tgk anak first. Kalau boleh nk berikan dia kasih syg & masa lebih lagi. Mcm mana ye ibu2 semua menyusu anak time hamil ni? Mcm mna nak kawal emosi sedih ni. Suami ok je selalu support, cuma saya sendiri xboleh sbb duk fikirkan anak pertama😣

15 Balas

Hal mcm ni perlu perbincangan suami isteri, klu suami support pun mental kita tak okay x boleh jugak sbb yg tanggung badan kita. Dah rezeki kan, semoga dipermudahkan semua urusan

Sy pon ank 1thn 1bulan fully breastfeed. Suami sy asyik xde kat uma. Kdg2 mmg rasa nk sedih tp kuatkn gak sbb rezeki Allah nak kasi

2y ago

sis dh pregnant berapa bulan tu

Its another gift from tuhan yg merancang segalanye👏👏👏terima dgn hati terbuka as u are chosen one

2y ago

thanks for the kind word sis💖

just enjoy je..jgn risau..ade sbb Allah bg rezeki awal

2y ago

tq dear..amiin 💖

terima je..pikir yg positif