Tak ingat tarikh period

Macamana ya kalau tak ingat tarikh last period? Tak sangka pulak ada rezeki no 2 ni, sebab dulu nak pregnant pun kena guna OPK utk trace waktu subur. Dah 3x check upt memang double line n terang, tapi serious memang tak ingat tarikh last period. Nak agak agak pun tak boleh. Takut nurse bising je nanti 😭#pleasehelp

4 Balas

Hai sis, kalau sis tak ingat cuba tanya suami. Bila hari sis start period sebelum disahkan hamil. Lain kali kena tanda dekat kalendar aplikasi je senang. Download period tracker.

3y ago

Bagitau je tak ingat. Nanti scan dokter ikut anggaran bersalin ikut saiz umur baby.

Jgn pening2 sis.. scan ja.. nanti doktor akan estimate drpd saiz kantung @ baby sis settle.. nurse tak bising lah.. sbb saya pun nurse

Saya tak period setahun tiba2 pregnant.. nurse tak bising pun yg penting jujur ja.. nanti klinik akan scan utk dapatkan edd so chill

3y ago

Btw tq sis, kurang sikit nervous

xpe scan je