Hamil ke tak?

Salam. Sy nak tnye. Period sy sblum ni teratur on time. Tapi bulan ni dah lebih sminggu sy lewat period. Buat upt, tgk negatif. Jadi, macam mane tu yea

2 Balas

Ada bnyk kemungkinan, 1. Awk lewat period sbb hormon kita berubah2 tiap bulan, gaya hidup blh ubah hormon kita. Pemakanan kita, penat, stress smua tu boleh buat period kita lewat biarpn awk tiap bulan on time period. 2. Awk mengandung tp mgkn hcg blm tinggi sgt dlm badan. Cuba cek balik bila dah lewat period 2 minggu bgtu.. 3. Awk boleh cek d klinik bagitau perkara ni, tp biasanya dr akan kata normal je kalau baru lewat seminggu dua. Dia akan kata sbb hormon kita brubah2 jg. Sy kata bgni sbb sy ttc dlu pn sllu jumpa dr bila dah lewat period sebulan atau 2 bulan tapi cek upt negetif. Kalau tak nak fkir bnyk blh jumpa dr ye.

1y ago

trime kasih byk2 bg penjelasan😊

haritu saya check lepas 2 minggu period delay.