pemakanann

assalam maaf nak tanya, kalau bersalin normal bole ke makn maggie goreng? pantang sekarang dh masuk 20hari. Sebab tetiba craving nak mkn maggie goreng🥲

11 Balas

boleh je sis. cuma makan buat lepas craving je, jangan makan banyak pula. buat sepeket, kongsi dengan suami. sebelum makan tu, isi perut dengan benda lain dulu, supaya nanti megi tu makan sikit dah kenyang. megi ni makan banyak sangat risau kembung pula nanti.

better jangan . Maggi tu angin . Kalau nak sihat betul , pantang betul betul ye . Saya pun time pantang craving nak makan masak lemak cili api sebab memang suka makan pedas . Tapi kena hold semua tu sebab dalam pantang . Badan nak pakai lama .

CL sye penah cite die penah urut 1 client ni. masa pantang mmg die xjaga makan n makan maggi. lepastu 1bdan dia sakit2. kalau blh makan lps pantang sis. xlama pun 44haritu

bg sye, slagi awak xde alergik pape bley je mkn.. klu awak rsau, bley try dlu mkn sikit tgk mcm mne..

I dah makan ritu 30hari pantang. baby sakit peeut sy sakit perut. hahahahhahaha

8mo ago

cirit jugak la. dah lama tak makan pedas. perut tak biasa. baby lak kejap je. dia berak, settle la. yg penting I happy. happy mom, happy baby. hehehe

makan sikit je sis. breastfeeding kena jaga makan.

Craving lps bersalin takpe boleh abaikan. 😂

8mo ago

bg I craving time preggy ni kalau merepek, ko jgn la ikut. nanti anak u kluar ikut pesen mak dia. yg merepek² je mintak, pastu time tu jugak baby tu nak, taknak yg lain ikut pesen ko mengidam nak rusa masak kicap time pregnant dulu,contohh. tp kalau yg biasa² je, mkan la. no problem.

sya 3minggu lps besalin mkn maggi ayam 🤣

depends...kalau bdn rasa ok boleh je

try makan sikit