GDM masa mengandung?

tadi nurse kk call kata paras gula tinggi lepas minum gula. esok kena check darah 4 x. rasa risau, xmakan apa lg ni lepas nurse tu call.. ada sesiapa yg ada gdm tp anak ok tak? apa petua ya? saya nal anak saya sihat... saya jarang minum air manis. air putih je. susu kambing. dessert mmg jarang gila makan. tp makan nasi mmg macam ada saka lah...

2 Balas

Jgn x mkn sis, lg bahaya sbb takut baby kita yg hypoglycemia/ kurg gula.. kurgkan makanan bergula atau tinggi karbohidrat.. amalkan suku² separuh.. mkn byk sayur..

4y ago

Sya bry smlm first time cek bsp.. Mkn skit trus naik.. Smpai mlm xmkn pun naik... Tu pun dh trsiksa... Smpai muntah2....pgi nie bru ada selera

Sy bru lpas cek bsp smlm... Pg td jmpa Dr utk remaks.... Dr scan td ok.... Cma bsp kna repeat