Suspect GDM 😓

Hai semua. Skrg saya 31w. Tadi nurse KK call dia ckp result minum air gula haritu yg saya ni sangkut kencing manis pulak. Minum yg first haritu okay je. Down kejap rasa. Dah lah saya ni mmg high risk. Lepastu satu persatu benda. Betullah kan, kalau kata ttc journey tu pun tak mudah,, yg dah pregnant kena lalui mcm2 ni pun tak mudah jugak. Doakan berat baby saya pun okay jugak ye. 😖😘

2 Balas

saya minum calla milk lah sangkut gdm.. first air gula cantik je.. sama mcm awak juga 3rd trimester sangkut gdm tu saya syak sbb calla milk.. skrg sy gdm on metformin 🥹 semoga xde pape yg serius

2mo ago

sebab makanan yang kita makan hari hari contoh nasi/lauk/air teh/air kotak/kuih/kek/snack ada gula dah... campur lagi dengan susu tepung or instant badan akan cerna bila kita mengandung kan cpt penat. bukan kita pakai semua yg kita makan minum tadi jadi tenaga, nanti dia akan metabolised jadi gula dalam badan. tu yg naik berat mendadak.

cuba try minum calla milk...sbb feedback smua ok,kwn sy dlu pon sy syorkan minum calla milk sbb sangkut gdm,lpas minum ok terus takde gdm.beli dekat tiktok

2mo ago

Mmg saya dari awal consume yg tu. HB semua okay. Ni tiba2 sangkut kencing manis pulak. 😓