Baby tiada degupan jantung 9w4d

Tadi dah pegi refer pakar, tak ada degupan jantung baby jugak. Haritu scan dkt kk xdk tu yg kena refer pakar. Lepastu doktor bagi tarikh mggu depan utk cuci 😢 kenapa firasat saya still mengatakan baby masih hidup 😭

15 Balas

sis irregular period ke ? sbb ikut pengalaman sye, hari tu bile saya kira hari first day last period, dr ckp sptut nye dah 6 weeks mcm tu. pastu tetiba sye bleeding . so, terus pegi hosp . dr scan guna tvs ckp kantung ada, tapi heartbeat tak ada . so dr suruh tnggu lagi 2 mnggu . bile sye dtg lagi sekali utk scan baby, pun dr ckp tak ada heartbeat lagi . so dye bagi tempoh masa lagi 2 minggu utk kantung jatuh sndiri, kalau tak turun jugak, kena buat dnc . so saya tnggu lagi 2 minggu, kantung tak jugak klua klua . so saya pegi lah appointment yg dah ditetapkan tu kan . dah siap tukar kain pink tu lagi sbb nak buat dnc . sekali dr tu scan lagi sekali, alhamdulillah dah ade heartbeat . cume kat sini saya nak pesan, kena byk byk kan doa sis . kalau betul itu rezeki, Allah swt akan bagi . kalau bukan, kte kena redha ok . sorry yee sbb byk guna perkataan 'so' kat sini