KK xde bagi vitamin pregnant

Saye nak tanye ,Sye xde masalah Mase mengndung,hb ok,xde darah tinggi,dulu Mase anak first dengan second nurse ada bagi MKN zincofer...walaupun hb ok,sebab dlm zincofer tu ada folic acid, vitamin c,vitamin E.sekarang NIE... pregnant ni 3 xde dpt ape2 vitamin PON, Sye jadi risau lak sebab xmkn ubat vitamin... Tapi trimester pertama Sye ada amek folic acid,dah masuk trimester 2 Sye dh xmkn sebab yg vitamin dh abis...perluk kah Sye teruskan ambil folic acid?

2 Balas

Hb saya pun okay. Doktor taknak bg tp saya mintak. End up dia bg jugak tp pesan makan selang sehari. Sis cuba la mintak.

current hb berapa?