Sye dah 24mnggu lebih...bila boleh beli brg² BBY..xsabrnye..anak pertama..huhuhu gender pon xthu lg.

Sye dah 24mnggu lebih...bila boleh beli brg² BBY..xsabrnye..anak pertama..huhuhu gender pon xthu lg..

25 Balas

Boleh beli sis.. cuci dan pack brng hospital terus..incase emergncy suami/family hntr brng terus ke hospital ini suggestion sy: beli baju newborn dlm bbrp pcs je..baby cpt membesar... sy hritu beli bbrp pcs je... tapi tu pun pakai 2-3minggu je.. x sampai sebulan baju2 baby x muat... so belila Baju 3-6months nampak besar sikit..tpi skjp je bby dh muat bju tu😂.. blh pakai lama sikit dan x da la baby sempit pakai bju kecil.. beli yang penting -napkin,tuala,bedung,mitten booties, baju tidur,baju berlubang(pakai waktu siang cuaca panas sgt) kelambu(if rumah ada nyamuk),handkerchief beli byk pun x pa.. sbb bby ni kerap jugak jeluak susu.. sng kerja lap..

Macam saya, scan 2 kali tak nmpak gnder lagi, so decide dgn hsbnd beli yg unisex je, masa beli sya bnyak brkenan warna purple, hsbnd lbih minat merah, kata tak pe kalau boy n girl boleh je pakai. Next week dalam 25w try lagi, skali bt details scan semua, ha bru la dia tunjuk, girl. Yang hsbnd mmg keja beli pink, peach, keja ulang gitu laa, pntang nmpak baju pink. dalam chart shopee dia penuh headband baby, saya tak beli ap pun, dia je bnyak pilih baju n aksesorinyaa. Hari tu shopping baju raya, dia shopping baju anak pantang tngok nak beli je, siap gaum bagai, smpai mak saya kata mcm baju raya dah hehe, layankan je, excited btul bapaknya.

saya sebagai 1st time mom, nasihatkan awak beli barang ni. jangan kelam kabut macam saya cari last minute breast pump & tempat simpan susu pump baju newborn banyak sikit dalam 10-15 helai kain napkin (boleh guna masa mandi baby, bedung) minyak telon (penting!) mitten and booties (kena kerap tukar, kalau tak naik ruam dkt muka baby) pampers newborn 80pcs x 3 pack (untuk baby bawah 5kg)

1y ago

Wahh mmg ade tengok huggies airsoft tu tengok review semua pon bagus2 semua mmg nak try yang anyway tq 🫶🏼

da bleh sgt tu sis.. sy pn skrg da 34w 4d.. uishh mengah x larat da nk jln lama2.. sy stat awal mse 20w bli skit2.. cari online murah skit.. baju je byk beli kt pasaraya, cari yg mur2 jee.. nie da raya pnt double plak hahaa blm setel lg ngemas pack baju utk hspital.. tnggu skit hari lg, cari mood ngemas plak.. 😁

kalau ada budget byk nak beli barang baby,skrg pun dah boleh beli. mcm sy memang tak mampu sgt nak beli sekaligus,kandungan 3 bulan sy dah beli sikit². cukup 34w mcm tu dah lengkap semua. tak ada pantang larang bg sy,pregnant tiga² anak mcm tu. dah lengkap barang baby sy terus cuci dan packing dlm beg.

sy beli bila nurse kk dah suruh beli msa 8 bulan.. bila dorang ckp "okayh dah boleh dah ni beli barang baby sikit sikit" barulah sy beli 🤣 spanjang 8 bulan preggy tu mmg kumpul duit jalah.. bila dah boleh beli mmg sakan shopping berdezup hahhahaha

saya dulu anak 1st time perut 7 bln walaupun time tu x tau lagi gender.tapi bile color² or design² yg unisex senang.yg 2nd ni pakai rasa ni setakat beli pampers & brg² yg penting je.sbb bole pakai lagi baju² anak 1st 😊

Beli la dari sekarang, pakaian unisex je... Apapun tahniah.. Nanti bila dah tahu jantina apa baru tambah lagi.. Kalau scan sekarang lagi jelas gender apa.. Tu pun kalau baby nak tunjuk.. Hihi.. Semoga dipermudahkan

Dah boleh beli sis . Waktu2 ni kadang dah kena mula risau juga boleh beranak anytime if anything happen . Nanti dah beli kena basuh lagi , pastu pack lagi . Biasa kalau gender payah nak nampak ni baby girl 😂

sya 15 week dh beli ,tpi beli skit2 smpai week 30 sya dh prepare n packing bag hospital,nak ckp excited tu ye,nak ckp emergency tu ye jga..nsib baik awal packing sbb 35 week admit hospital sbb jlan dh buka..