Bawak barang wktu brsalin.....

Ibu ngndong ade tk list untk nk beli brg bby ngn dri sndri wktu nk dekat brsalin nie sbb sye bru shje nk beli brg tpi xthu nk beli brg ape?? #ingintahu #firstbaby #pleasehelp

5 Balas

Barang utk waktu bersalin, Kalau nak mudah search kat tiktok beg hospital/ hospital bag. Nnti ada la yg details explain. Tapi biasa just sedia part baby and mommy. Bahagikan. Baby - baju, barut perut, bedung, pampers, lampin, etc… Mommy - panties, pad, kain sarung2, etc… Utk barang basic nak dpt baby pun mcm tu jgk, search google ke tiktok. Nk lgi seronok refer list org then buat list sendiri. Nnti nmpak la nak beli apa, Kalau nak jimat. Sbb kadang2 list org beli sbb dorg nak benda tu even bukan keperluan.

Sama la, banyak membaca dr google dan mcm2 artikel. Lepas tu nak bg mudah, saya beli je pakaian baby unisex yg jenis set lengkap barangan baby tu. Sekali beli dpt pakaian, bedung, mitten booties hat, beg, tilam, tuam baby, toiletries baby. dah 7 bulan semua settle barang baby sbb beli set2 mcm tu, settle juga packing utk bersalin. Skrg tinggal relax, pergi appointment, dgn tunggu due je 😂

Macam sy banyak google je dulu. Nak taip panjang jugak dlm ni 😅 https://my.theasianparent.com/checklist-barang-baby Dlm apps ni selalu banyak post pasal checklist semua, nanti try tengok 😁

2y ago

😁

ni serba sikit, dpd kwn saya

Hi