Beli barang

Hi nk tnye mummy smua klau msuk 5buln bolh beli brg brg bby dh ke . Ke x blh lg

12 Balas

Apa yg sy boleh ckp, kalau u rasa mampu shopping masa 7 bulan, then buat lah. Masa tu dh start sakit tumit, pinggang. Jln 1-2 kedai dh mengah. Sy start 4 bulan dh beli sikit2. 7 bulan ni dh settle 90%. Mmg xlarat dh nk bwk perut jln mall tu. Pasal takut sgt ckp org takut jd pape kt baby lah, tu smua jd 1 doa nnti.

2y ago

Ha kannnn. Kalau jln kaw2 pon, balik esok tu confirm 1 badan sakit2. Huh allah je yg tahu haha

saya pregnant yg first beli awal dlm 5 bulan juga beli sikit2..masuk 7 bulan brang baby dh hmpir complete .tp xde rezeki baby nk guna barang2 tu.. pregnant Kali ni x fikir nak beli barang awal sebab barang baby yg first pun x guna lg..so kena tmbh sikit je lg barang2 tu bila dh tahu gender

saya baru 21week..dr 19week lg sy beli ckit2..sb sy tkt mkin bsr perut saya makin x larat nk jln lama2..xpe beli je sis..beli ckit2...nnt dh dekat due tggl beli pampers je..lgpn brg bpntg pn kene ada jg nnt..kenw stdb dr awal..maaf if sy slp😁

Saya beli semasa kandungan nak dekat 5bulan,ikut kemampuan. Skrg saya dah masuk 6bulan tak byk fikir dah tggl tambah tuala baby ja hehehe. Dan barang keperluan diri kita utk bersalin nnti hehe

Saya bru nk msuk 5 bulan, pon dh beli sikit2 barang baby mcm baju mittens smua tu. Bgi sy, beli sikit2 dlu xpe nnti xde la smua nk kena cri last minute kan😁

2y ago

Saya pun rasa mcm tu kene beli sikit2 kalau beli skali gus takut short pulak duit bulan tu🤣

Masuk 5 bulan, dah start beli almari for baby. Yang lain mostly beli online, sebab honestly masuk 6 bulan ni pun dah cepat penat 🥵

Saya pun dh start beli sikit2. Tkpe fikir positif jee. Jgn pikir benda yg tk baik. In shaa Allah, Allah permudahkan semuanya.

sy dah 5 bulan tp nk beli 7bulan mcm tu.. org tua2 punye pantang larang mrh beli awl2 takut jadi apa2 kat baby.. hehe

Beli sikit sikit sis. Saya pun beli sikit sikit. Kalau nak beli segedebuk mau pokai nanti. 🤣🤣

2y ago

Tu la Pasal hahaha

boleh dah tuu. beli sikit2 hehe. sy pun dah 5 bulan lebih tp belum beli lg baru survey2 gitu