Nak meluah

Hi mommies. Sye hanya nk meluah sbb stress sgt2. sye skrang berpantang hari ke 30, 2nd baby. dua2 pregnancies sye bersalin emergency czer. and yg kedua ni luka czer lmbt baik sbb ade keluar air dgn benang. yg buatkan sye stress hari2 bile waktu malam. ank sulung sye (2y2m) kerap sgt bgun tgh malam nangis2. (sblom2 ni xdek pulak bgun kerap) and paling truk skali smlm dia bgun setiap jam. dia blom blh bercakap sepenuhnya. sye xthu die nk ape 😢. sye selalu mrah2 n jerit2 kat dia sbb sye stress sgt2 xthu ape yg die nak 😭😭. and tiap2 hari dua2 ank sye ni waktu malm terutamanya mmg akan bgun serentak. sye dh xthu mcm mne nk urus dua2 serentak. smpai tiap2 hri sye sakit kpala sgt2. sye dgn husb pjj. mmg sye stress sgt2 😭😭. mntk kata3 semangat dr mommies semua. #bantusharing #sekadarberkongsi #ibuyangstress

1 Balas

call husband mntk dia amek cuti lama. ckp awk xboleh nk handle dah. ckp je lama2 mcm nii awk boleh jadi gila. atau mntk dia upah org utk tlg awk jaga anak. x kira la family ke org luar. atleast ada org utk tlg tenangkan anak sementara awk amek nafas kejap.

11mo ago

then suruh die upah org jaga u. family ke ape ke. dgn keadaan mcm ni setiap hari, lama2 risau u akan buat something yg luar kawalan. x dkt anak sulung dkt baby. u really need help and support. bagitau je dgn husband u. he need to do something kalau dia xnak u buat benda luar kawalan. hantar u blik kg ke upah org jaga u ke dia amek cuti lagi ke. jgn main2 dgn emosi stress lps bersalin. x sama mcm anak 1st tau. anak 1st u urus die je. now ank 2, both of them u kena urus sendiri. jgn rasa diri kita ni menyusahkan husband bila bagitau u x mampu nk handle dua org. sbb tu anak dia, and dia kena ada rasa tanggungjawab utk urus bersama, dia x dpt urus kan, dia kena hantar wakil utk tlg u uruskan, mntk tlg mak die ke adik die ke kakak die ke mak u ke. kalau mampu utk upah nanny then go for it. kalau x mampu suruh dia mntk tlg ahli keluarga. and jgn malu utk mntk tlg dgn ahli keluarga.