Kena Sepak

Sya pregnant 14 week, and sya ad ank yg umur 4 tahun...tidonye memg lasak sgt, and ank memg tido ngn sya, ad 1 mlm tu ank mengigau smpai sepak perot sya, rsa sepakan dy xkuat sgt and xslow sgt...but sepakan tu buat sya trjge dri pkol 4 pagi smpai 5 pagi sya xbole tido sbb perot sya sakt, sya ad bgitau hubby but hubby just ckp jgn bgi ank tido sbelah sya tu jek, and bsoknye lgi ank tido sbelah bpak dy, but tgh2 mlm dy brjln crik sya nk jgak tido ngn sya, and tgh2 mngntok tu jdi sya biakn aje dy tido ngn sya, sedar xsedar sya mimpi perot sya rsa sakt sgt, bile celik rupenye kaki dy ats perot sya lgi...memg sakt jgak, and pagi ni slalunye bile sya lmbt mkn perot akn rsa memulas sbb lapa, klau xmkn gak sya akn rsa pening sgt2, but klini lain...sya lmbt mkn memg rsa lapa, bile sya alas dgn biskut jek slalu msti dy akn wat hal gak, bgi sya rsa pning n mual sbb lapa, tpi klini sya xrsa ap2...and sya risau skrg, jdi ap prlu sya buat? Pegi klinik scan ke? Tolg doakn baby sya x ap2...??

9 Balas

Saya punya cerita semalam. Saya mengandung 16w anak sulung. Adik saya tumbuk perut saya sekuat hati sebab saya tak layan dia main game. Umur dia 9tahun. Ibu saya terus bergegas bawak saya pergi klinik. Alhamdullillah doc scan takde ape ape. InshaAllah saya yakin takde ape ape walaupun dia tumbuk saya sekuat hati. Sampai harini masih terasa sakitnya tumbukan dia tu. Dia tumbuk tepat tepat kat perut saya belah bawah tepat denyutan anak saya. Semoga anak kita baik baik saje 💕

Klinik scan laa utk kepastian..cm anak sy pon sama.. tersepak, terlutut, kdg2 terduduk..so far alhamdulillah..sakit mmg sakit..tp sy tawakal je, hahaha..sabar je la duhai anak..huhu..tp tiap kali scan kat kk, tak de pape sbb dlm tu dia masih ada ruang dan tebal lg..nanti ada rezeki lebih, awk buat detail scan tau..

P klinik. Ibu sy pernah keguguran umur 8 bulan tu pun disebabkan adik kecil sy tumbuk perut ibu sy,, lgi pun budak2 susah nak jangka apa tindakan mereka. Memang sakit untuk beberapa minit tpi tida lama baby bergerak aktif mcm kesakitan tak lama kemudian dah tiada gerakan. P hspital baby dah tak bernyawa.

pegi klinik cek sis , ank sye pun mcm tu mne sye tdo dye ikut je kemana , smpai husben sruh sedia bantal sblum tdo ltak kat perut supaya dye xtersepak tertendang.. mula2 penah jgk ank ltak kaki kat perut . tdo lasak 😂

sama la, anak sy sulung 4tahun gak..memang tido sekli dri dia bby lg...kalo tido malam memang sy letak bantal kat tengah, sbb ank tido buas..jd selamat la sikit 🤭

G cek sis..anak tu dh blh d asing tdo dh sis..bahaya klu d biar..sis sakit bby dlm perut pn sakit nnt..

asingkan tempat tidur anak sis yg 4tahun tu.

G klnik or hsptl chck..that one is better

Better g hspital..scan details