Assalamualaikum smua nk mnta pendapat

Sya n husband khwin dh 4 thun..lpas sya brsalin ank first thun 2021 sya dpat tau yg sya ni isteri no 2.. Husband khwin ngn org pasport sbb tu x da detail sngat kat jais.. Normal ke klau sya ni msih ada rsa cemburu..atau sya ni msih dlm keadaan x terima takdir dn redha.. Cma nk tnya ibu²..raya nnti sya n husband akan blik kmpng means sya msti brjumpa ngn wife dia (slama ni mmng x prnh jmpa) husband ckp akan tdur rmh wife dia..sya kena tdur serumah skali.. tpi sya x ready nk ddk serumah biarpun sminggu je.. Salah ke klau sya bntah ckap suami x nk ddk sekali.. Sya cdang nk tdur hotel je..biar laa suami ddk ngn wife dia Bila sya ckap mcm tu..suami mcm "knapa kena ada rsa cmburu" Kdang tu sya rasa mngkin sya ni perasaan yg berlebihan..smpai smua nk kna ikut kpala sya

17 Balas

Normal je cemburu. Haruslah ada perasaan cemburu. Kalau tak cemburu, bukan manusia. 😅 Cuma jngn melampau lah cemburunya. Puan pun belum bersedia berjumpa dgn 1st wife suami. Dah elok dah tu, puan bermalam di hotel dulu. Cakap elok2 dgn suami, yg puan tak selesa untuk serumah dgn 1st wife. Apa kata jumpa tak bermalam dulu dgn 1st wife tu. Dah rasa keserasian, baru boleh nak bermalam di rumah 1st wife. Dah lah baru tau, bagi lah masa berkenalan dulu.