Salam mummy

Sya nk mnta sollution kt ibu² Ank sya ni umr 3 thun x pndai ckp lgi.. Dh sminggu ni asal dia bngun tidur je mesti nngis..x kira laa pgi siang mlm..dia nngis triak² mcm kesakitan..dh pjk, bgi susu pn x jlan.. Sya ni smpai tkut sngt² klau dia tdur..sbb dia msti nngis triak² klau bngn..ank sya ni x prnh bgun tdur nngis yg teruk..klau nk mnta ssu pn dia bngunkan sya...cma dlm seminggu ni je yg heran skit..sya x ksah klau dia nngis biasa..tpi ni nngis² yg mcm tkut pn ada..sya cma kesian kt dia..kita ni x fhm dia.. dia nk ckp pn x bleh.. Ptut ke sya bwa ke hospital untk buat check up? Ada yg sarankan ke sya untk bwa berubat.. Klau pendapat ibu² mcm mna?

9 Balas

kalau kebiasaan dia tak mcm tu...cuma hanya dalam seminggu ni dah mcm tu.. mesti ade sebabnya dia nangis mcm ketakutan tu... sis boleh bawa ke doctor utk dapatkan checkup.. bila di rumah sis try buka alunan Al Quran or zikir selawat.. biar berkumandang satu rumah.. buka volum slow je tak perlu kuat.. kasi cahaya alunan Ayat suci tu di dalam rumah... if doctor kata takde apa masalah.. sis try la alternative lain lain . budak ni hijabnye terbuka... kadang tu dia dia mungkin bermimpi yg tak enak ke...

3 tahun patutnya dah boleh 3 patah perkataan atleast. Tp utk dia cerita sebijik2 apa dia rasa apa mimpi dia tak semua budak boleh so normal la kalau dia xboleh bgtau knp dia nangis. Utk speech delay tu better bwk jumpa doktor. Utk dia mengamuk bila bangun tdo Cuba la jumpa ustaz utk mintak tengokkan

nak tanya.. siapa yg jaga anak Puan ? mgkin ada sesuatu yg menakutkan anak puan. dan apabila dia bangun, dia jadi teringat dan takut.

Cube bg vitamin excelhana dari mommyhana. Sis ikhtiar utk ank yg belum pndai ckp.. 0193765424 😊

Memang camtu kot , anak saya pon sama bangun je nangis terjerit2 lama2 pujuk ok laa dia..

sama. anak sy 2 tahun... bangun tdur je nngis

better bawak jumpa doctor

jumpa. doktor

tetegur kot