Ibu2 nk Tanya

Sorry klau soalan agk sensitif Ibu2 ajar ank lelaki kncing brdiri or dduk? Sya ada baca kita kena ajar ank llaki kncing ddk sjak kecil..sya Baru tau ilmu ni..sbb tu sya tnya ibu2 kat sni klau ada ddik ank mcm tu..mcm mana ya ibu2 mulakan? Sbb ank sya x nk kncing dduk..dia geli.. dia nk jga kncing berdiri..ank sya bru 3 thun

8 Balas

seeloknya ajar kencing berdiri..ajar dia buka seluar n suruh je kencing berdiri, kita boleh tunggu Smpai dia siap kencing ajar dia cuci tangan n dia punya alat sensitif selepas kencing☺️

3w ago

bg je dia kencing bdiri sis permulaan. pastu ajar dia tntg kebersihan. cuci keliling2 bowl toilet n cara bsh nonek mcm mna. then bsh tgn. next step br ajr duduk. cara duduk lain plk. terpulang sis nk ajor duduk dr mula pn xpe. tp kebersihan kne utamakn. kita kena msk toilet dgn ank. sama2 tgk cara n ajar cara kencing dgn btol. tkt nt masa kt tadika kwn ajor kencing pncut kt dinding lg haru. kita ajor pancut kt toilet bowl. pening

if nk ajar, then ajar duduk cangkung la. if muslim, bab najis tu penting kena jaga, kencing berdiri nanti pancut percik merata, if duduk kurang percikan tu.

saya mula dengan duduk. sbb kalau berdiri tkut jadi tabiat

seawal waktu ajar potty train tu dah boleh.