soalan/sekadar berkongsi cerita

sya bru nikah dgn husb bulan 20/12/19 lalu , 2minggu lebih selepas pernikahan kami sya sering sakit bahagian bawah perut , sya pergi klinik dan d sahkan mengandung , adakah sya bunting pelamin? tp bkn itu sja persoalannya skrg ni. sya pernah sakit sekali bahagian bwah perut dan tpksa d hntar ke emergency , doktor cek sya ada jangkitan kuman pada air kencing dan dlm masa yg sama doktor scan langsung xnmpak kantung , sya tau kandungan msih bru tp sya juga risau kemungkinan sya hamil luar rahim? sya ada simptom yg selalu sakit bahagian bawah perut , bkn selalu tp setiap hari? sya takut sya risau , sya sayang kandungan ni?

4 Balas

Kalau risau ectopic pregnancy, pergi la klinik minx scan sis. Before dia membesar dan menyebabkan fallopian tube kita pecah. Huhu. Sy fhm syg kan kandungan. Tp kalau awk sygkan diri sendiri dahulu, InsyaAllah boleh ada next baby lagi. Sayangi diri sendiri dulu sis. Kdg doktor ni mmg ala kadar. Jd awk kene demand minx mereka check bebetul. Kalau x, g klinik swasta... Scan. Rawatan selanjutnya (if ada) boleh la rujuk ke Gov semula bwk result scan tu

4y ago

Xpe. G check xperlu buku pink. Nnt lewat susah kan. Sy doakan moga xde apa2 yg buruk ye. Semoga diberikan khabar gembira.

G klinik swasta sis... Scan tgok mcm mne.. Dorg bleh tgok. Scara details sbb ad pgalamn jiran saya g hospital gov sah positif hamil n sakit teramat2 area pinggang ke bawh perut bila scan xde kantung.. Bila g swasta bru dpt tau mgandung luar rahim then doktr swasta jgak yg bt kan surat untuk refer dokter gov operation buang kdungan tu... Bhya kalau kandungan membesar.. Saya nasihat kan shja sis harap dipermudahkan urusan sis 😊

4y ago

in shaa allah sis dlm msa terdekat ni sya cuba cek balik , sbb buku pink blm ada , dahh p klinik mau buat buku tu tp nurse sruh dtg balik 28hb bru boleh buat buku tu

Normal sakit perut sbb bby nak membesar. Tp kalau sakit yg keterlaluan sila dptkan rawatan segera.m

Ad kluar darah ke??

4y ago

Kes awk sme mcm sy.. Scan 4 week xnmpk.. Doc suspeck ectopic pregnancy.. Lpas selang 2 minggu sy scan blik kt klinik swasta.. Alhamdulillah ok xde masalah.. Sy pun blum buat buku lg