Double Or Single Breast Pump?

Sy working mum. Nak beli breast pump, mmg perlu double ke? Ke satu dah cukup?

8 Balas

Mmg perlu sis sbb jimat masa. Saya cadangkan double pump sis. Bole try real bubee double electric breastpump. Harga sangat mampu milik tp tak heavy duty la. Tp kalau stkat guna kat ofis then kat rumah kita prefer utk direct feed pada saya dah memadai..sis survey la kat shoppee..

5y ago

Standard bunyi pam la tapi xde la kuat sampai bole ganggu orang. Compare ngan madela, ni ok lg bunyinya..

Beli double pump. Jimat masa sebab boleh pump 10-15 mins sampai kedua2 breast kosong pada waktu yg sama. Kalau single, kena pump sebelah dulu sampai kosong baru dapat pindah sebelah. Waktu bekerja, kena pump beberapa kali jadi convenient sangat untuk invest beli double pump.

Ikut bajet/kemampuan sis. Kalau nk mudah dan jimat masa mmg double sbb sekali jalan dua2 belah skali. Tapi kalau pakai single pn xde masalah cuma amik masa sikit la.

Klo rasa mahal beli yg double pump tu, mommy beli yg single pump, lagi sebelah tadah pakai milk collector je murah rm10 pon ade.

Double so cepat..kalau pump sebelah mmg sebelah lagi akan keluar susu juga

5y ago

Ooo begitu. Thanks mommy.

Double. Jimat masa pump, hasil lbih byk

double lebih mudah n cepat .

Ikut kemampuan sis☺️