apa beza mengiring kiri dgn kanan?

Sy tdo selesa kanan...tp rsa gerak2 kcil blah kiri..xde lgsg blah knan..ada beza ka nk mngiring knn dn kiri..mna lbh baik?

15 Balas

sy pun 2,3 hr ni dok meneliti kiri kanan mana bagus...walau 2nd baby...kiri@kanan pun xpe...jgn terlentang@meniarap... mengikut artikel Dr Muhamad Izzat...(maaf kalau silap eja🤪) dia kata mengiring ke kiri, utk memudahkan pengepaman pengaliran darah ke bahagian jantung ketika hamil...tp artikel Dr Zubaidi, dia prefer ikut sunnah mengiring ke kanan...so mana pun xpe...boleh try google sebab² digalakkan tidur mengiring...sy...kiri kanan pun xpe...yg penting dpt tidur😆

Biasanya digalakkan mengiring ke kiri sbb bagus utk pengaliran darah ke baby. Tapi mana yg sis selesa sebenarnya. Macam sy selesa terlentang tapi sy letak bantal bwh badan belah kanan, so takde terlentang sangat.

sy lbh selesa belah kanan.. dh lenguh nnt, ke kiri plak.. tp slalunye nk pusing2 tu mest sakit especially perut kt belah kiri.. padahal mengiring kiri lbh baek.. ikut mane sis selesa la.. xpe mane2 pn.

Memgiring kiri better utk aliran darah ke baby. Tp saya dulu pun kdg2 mngiring je ke kanan kalau xselesa. Sbb mlm2 baby selalu aktif. Kdg dia menendang2 mcm xselesa

Saya kalau tido belah kanan rasa macam ada rama rama je dalam perut. Kalau belah kiri terasa betul dia sepak and berat sampai susah nak nafas

Mana yg awak rasa selesa.. Sy lebih bnyk selesa mengiring ke kanan.. Jgn terlentang sudah... Kena elakkan.. Bahaya untuk bby..

4y ago

In shaa Allah tak ada apa.. Semoga kita semua dipermudahkan segala urusan.. Aminn.. 😍

Bgi saya dua dua belah ok, kadang2 terlentang sbb belakang sakit tapi skejap je. Alhamdulillah baby lahir ok 😊

Depend pd keselesaan sis..biasa ptt mengereng kiri..kdg xselesa blh je kanan..ikut selesa bagaimana ms tu

Mana lg baik tak pasti tapi sy selesa je both sides cuma lagi utk sy lagi baik mengiring sebelah kanan.

Cuba kau google... Baru kau tahu side mana yang patut nak miring bila tidur...