Wife sy mengadung anak sy selepas kami kawin 1 bulan then pergi cek kandungan dah 4 bulan..terlanjur

Sy tak tau wife sy mengandung 4 bulan selepas kami kawin sebulan..tapi kami penah telanjur..sah ke? Anak tu bin saya ye..

22 Balas

Mohon yang tak pasti jangan kongsi atau bagi pendapat , pada tuan tanah mohon rujuk pada yang arif . risau yang tak seberapa arif ni meletakkan hukum mudah² . dalam islam even bapak asli sekalipun , tapi dah terlanjur sebelum nikah . Hukumnya Haram berbin/bintikan bapak kandung dia . kalau kes ikutt bunting pelamin dan lain² itu kes lain . Apapun Mohon rujuk yang arif 🙏 Penting dan sila bertanggungjawab untuk menentukan nasab anak . Supaya benda yg tak diingini berlaku di kemudian hari 😊