Nak tanya pasal period

Period sy sejak dari anak dara smpai lah skrg ni umur dah 27thun mmg regular je. Sy ada install calendar period tu. Tiap kali period mesti on time, kalau awal pun awal sehari dua je. Lewat mmg tak pernah. So sy dah kawin setahun, mmg tgh ttc sejak kawin thn lepas, sy perasan after 8bulan kawin period sy dah tak regular. Kdg2 spotting awal 4-5 hari, lepas tu baru period. Kadand2 period lewat sehari, lepas tu baru period. Ingatkan mengandung la 😅 Ada ke sesiapa yg pernah kena mcm sy? Tengah ttc period jadi dah tak regular. Tapi sy mmg takde masalah apa pun. Sakit apa pun tak ada. Haritu cek rahim pun doc cakap ok je rahim takde masalah.

1 Balas

period saya memang tak teratur. tapi dalam range cycle 31 - 38 hari je yang paling lama . lepas kawin , tiba2 50 hari lebih tak period, ingat pregnant, check upt negative. so saya abaikan je la sebab tak tau apa apa pastu period sikit je 😂 lepas period tu, macam lagi pelik je dari bulan nov - January tak period2. nak check takut 😂 rupanya pregnant. sekali jela baru yang tiba2 50 hari lebih tak period² . mak saya kabo maybe sebab perubahan hormon 😂