scan baby

Hi..sy skrg 9 weeks pregnant..bahaya ke kalo asyk scan?doc dah scan at 5 week & 7 week..ni esk ade appoinment lg..

10 Balas

Saya setiap bulan scan sebab pregnant twins doktor nak check progress babies.. Alhamdullilah babies okey.. Jangan risau ya.. Saya rase lebih tenteram klu dpt scan baby tiap2 bulan..

5y ago

Wah dpt twins. Tahniah ya.. ada petua apa2 x

ok je sis ..sbb 1st scan dulu sy pun 5 weeks, tp doctor kata blom nmpk sgt.. then scan lagi on 7 weeks, scan 2 kali pada hari yg sma ..lps tu 9weeks scan lagi..

4y ago

Sy pun 7 weeks x nmpk jantug lg 😅risau dh

Sy pregnant kedua ni suka scan.. rasa tenteram tgk growing dia tiap kali scan.last scan tgk dia hisap jari, baru 15 weeks 😁

Scan tak apa sbb dia mggunakn gelombang bunyi je. Tak menggunakn sinaran xray. Jadi tak mematikan sel badan.

Sering scan tk berbahaya..malah sebalikny kita bisa lbh jelas dgn perkembngn baby kt perut..

Ok ja sis.. Scan bnyk kali la ok nk tahu perkembangan baby dlm tu.

Xbhya pun. Tu bukan xray. Tp scan shja utk thu prkmbgan baby

X bahaya. Ok saja. Bahaya utk dompet.

bahaya dompet makin susut je sis hahaha

5y ago

Kahkahkah..tpi scan kt kerajaan x susut byk😂

Scan ok je.. Jgn x ray je..