Scan 9 week

Sy dah pernah scan masa confirm pregnant 6 minggu. Skrg dah 9 minggu. Takpe ke nak scan sekali lg? Tapi belum buka buku pink.plan nya week 11 nanti baru buka. Nak scan sekali lg sebab rasa sakit dkt ari2.rasa sakit tu seakan2 senggugut 😢#firstbaby

1 Balas

Nak scan banyak kali sepanjang mengandung takda masalah. Normal ibu2 risau sebab taktau keadaan baby dalam tu. Rasa sakit macam senggugut sebenarnya normal sebab janin baru melekat, pastu perubahan hormon dan rahim nak membesar untuk janin. Tapi kalau sakit tu tak berhenti dan datang sekali dengan pendarahan wajib pergi terus jumpa dr sebab bila ada pendarahan tu yang agak bahaya