kuat makan boleh baby besar x

Sy skg 34weeks.. Sy kuat makan malam and sy cepat lapar.. Kejap2 je perut kosong.. Klu siang sy makan tgh hari je.. Ptg pula mnu2 air panas suam je.. Mlm sy makan malam mc biasa.. Tpi nnti tgh malam sy makan lagi.. Sy cepat lapar.. Adakah tu boleh buat baby besar?.. Atau normal nafsu makan ibu2 hamil..

10 Balas

saya dah berslin 8/3 anak pertama ,,baby besar 3.665kg,sebb nafsu mkn dalam sehari boleh 4bungkus nasi saya telan, 🤣bila anak kluar alhamdulillah xrasa apa,, xde bius pon,, doktorr kat Lb pon x smpat preapare saya dah teran dulu,, alhamdulillah mmg xrasa pon baby dah kluar,, baby mmg besar, macam umur dua bulan,, sekarang ni baju newborn semua dah sendat mendat,, 😉😅, semoga ibu ibu dalam ni dipermudahkan,

Sama sis. Dah 36 weeks. Nafsu makan membuak. Sy pun takut juga nak makan. Doctor kata kalau ambil byk carbo dan manis memang baby cepat besar. So petang2 kalau lapar sy ambil buah dan yogurt. Tengah malam teh o/ milo kosong dgn biskut tawar je.

Sama mcm sy sis , sy 30weeks skrg ny , sy pon tx berselera mkn kalau siang , mkn sekali je waktu tengahari tp bila mlm sy akan jd lapar sgt2 n mlm tu sy baru akan mkn mcm2

Klau mkn mknn y tinggi gula mmg baby besar n mak nya pun jd besar..klau mkn y seimbang x pe..boleh tambah tenaga.

Saya mase prgnt kuat sgt mkn siap minum ais lg tp baby lahir normal 3.02Kg je.tk de la besar pun.

saya lah tuu. kuat makan, baru ni scan 28w. berat baby dah 1.3kg 😂.tunggu lah scan 34w plakk

It depends on u. As long as apa yg u mkn to healthy and benefit for u n baby.

Kalau makan Manis byk boleh jd

Depends kot

yes