Makan

Boleh tak kalau sy lapar sy makan je?

27 Balas

Soalan mcm ni buat saya terhibur.. secara gurauannya nk jawab tak boleh sis kena puasa 😅 Tapi secara ilmiahnya, kenapa xboleh makan pula? Makan sahaja selagi boleh. Ada org mual2 tak lalu makan. Syukur ada selera, boleh makan apa sahaja.

Hati2 jgak sis..sbb lpas sy alahan dlm 4 bulan kandungan sy rsa nk makan je..last2 appointment kt klinik berat naik 2kg..dah xpsal2 kena pi klinik tiap2 mngu just utk monitor berat..sbb berat smasa hamil boleh naik 500g je

4y ago

Ye betul..dktor takut ad kencing manis sbb tu dia monitor awal2.. Sy bru 5bulan n umr 26, muda2 pon dh rmai kencing manis skrg dia ckap..nie tiap2 mngu sy kena monitor berat , smpai sbulan

Mkn je sis.. Msa trimester 1 sya suka sgat mkn.. Dpt 2 blan pregnant berat bdan sya naik 2 kg.. Nurse ad ckp biasa org bwah 5 bln naik 500g je.. Tpi sya buat tk tau je nurse tu ckp cm tu..

Lawak btoi la baca komen2 org..yg tnya soalan pon satu😂😂 sakit perut ni ha gelak🤣🤣

Makan jangan banyak.. Tapi kerap ambil sikit2 tak apa..cuma mkn yg khasiat.

Tak payah sis, boleh terus sambut ramadhan akan dtg ni

4y ago

🤣🤣🤣

perlu ke jawap ni... ermmmm susah soalan ni 🤔🤔

Knp x boleh? 😅 Bole je makan bila2 nak makan...

Kalo sis lapar jgn makan, mkn time berbuka nanti tau 😆

Takpyah makan. Tahan je smpai mereput 😌