17 weeks keputihan berbau

Sy sekarang pregnant 17 weeks. 2,3 hari lps sy perasan keluar keputihan berbau. Sebelum ni tiada. Kenapa ya? Dan ape cara utk hilangkan bau tu?

6 Balas

Saya pun sama. Saya pergi kk check takut ada gbs. Alhamdulillah tak ada.. Saya just minta ubat masuk dalam miss v untuk hilang kan.. Kadang2 boleh jadi sebab hormon.

Keputihan semasa pregnant normal sbb hormon berubah. Tapi kalau dah berbau tu sila jumpa doktor ye. Takut ada risiko pada baby. Nanti ada ubat dia.

kurangkan mkn @ mnum yg manis²..ni salah 1 punca keputihan..bykkn mnum air kosong..klo dh smpai berbau tu kna refer doktor..risau jgkitan kuman plak..

Sy pulak tkde keputihan tapi ada bau kt miss v. Tk tahu la perlu risau ke tak 😅 sbb slalu yg misi pesan klau keputihan berbau

Bgtau doktor sbb kadang2 keputihan sebab GBS, bahaya kalau dibiarkan nanti doktor bagi ubat vaginal insert

Mungkin ada infection. Segera berjumpa doctor sbb dah berbau