Discharged

Hi. Saya pregnant 20 weeks sekarang dan discharge & keputihan mula keluar setiap hari. Tapi tak gatal atau pun berbau. Ada cara ke untuk kita hilangkan keputihan? Sebelum ni takda

2 Balas

Sama macam saya, saya nk masuk 21w ni, lekat je kat spnder. kdang kalau kencing kluar ketul, kdg saya wipe nk tngk, kaler dia agak mcm putih susu tu, tapi tak bau n gatal. Tapi saya ada bagi tau nurse,kalau mcm tu masih normal, kalau tak normal, dia gatal and kaler dia nk ke hijau mcm tu dan ada bau. Sis try yougart plain, saya bru je start makan smlm, harap membantu

Teruskan observe texture keputihan tu. Sy punya x de bau n mcm cottage cheese x gatal. Bila swab ad yeast infection. Ubt insert x jln, last2 dr bg fluconazole.

1y ago

Klinik pun boleh. Bg tahu nurse psl keputihan tu.