keputihan yg berbau

mcm mana eh cara nak mengatasi keputihan yg berbau masa pregnant ni - firstbby

8 Balas

Klu tahap keputihan tu tak teruk,minum air kelapa pun ok ..tp klu da warna keputihan lain warna,kna jumpa doktor utk rawatan, biasanya antibiotics dan ubat utk dmasukkan ke dlm vagina.Jgn ambi remeh,keputihan boleh menyebabkan jangkitan pada bayi anda. Perkara ni normal sebab perubahan hormon ketika mengandung

Puan kena bykkan minum air putih, 2@3liter sehari mmg akan rasa keputihan makin kurang.. sy pun byk keputihan tp bila byk mnum air putih mmg kurang sgt keputihan.. puan perlu juga kurangkan makanan dan mnuman manis..

4y ago

ouhh baik baik terima kasih

minum air byk atleast 2liter lbh pun lg okay. lepas kencing basuh n keringkan. jaga makan sis elakkan dulu mkn yg manis n bergoreng

Kurangkan makan/minum yg manis2. Kerap cuci miss v. Kalau dah smpai berbau tu bahaya sis. Kena refer doc.

4y ago

Try dulu tips tu. Cuci miss v dgn air suam + garam. Lepas bersama cepat2 cuci. Banyakkan minum air masak.

basuh dengan air rebusan sireh https://chat.whatsapp.com/D3iMZFqDONh6XYMFW6bRBU

Selalu cuci miss v..elakkan mknn or minuman manis

Klu dah berbau & berwarna kena refer doktor

4y ago

Try cuci dgn i rebusan sirih. Insya allah berkesan. Itu yg saya amalkanlah

Kena jumpa doc.