Keputihan time pregnant

Hi nak tanya normal ke keputihan berbau masam ? Sy pregnant 21weeks pastu tetiba ada keputihan bau masam, masa anak dara ada jgk keputihan tapi tk berbau mcmni ☹️ Kenapa ya? Normal ke ? Sy cuci guna pencuci yg beli kat Watson je tapi tk hilang jgk bau dia #firstbaby #ingintahu #pleasehelp #bantusharing

6 Balas

kena inform doktor masa checkup nanti dia bagi antibiotik, saya pun keputihan dari first trimester sampai sekarang 23 weeks, doktor bagi ubat masuk dari vagina. lepas tu dia bagi ubat makan dengan ubat larut dalam air. keputihan still ada tapi kurang dan bau dah hilang. semoga hilang before bersalin sebab takut effect baby masa bersalin nanti.

I rasa u ada gbs dear, sebab dr ada bagitau ciri2 masa i ada keputihan banyak dulu nasib baik i takda gbs, cuma hormon kacau masa preggy. i dapat ubat insert and antibiotik, lepas 2 minggu keputihan pun hilang. u kena refer kk asap tau, sebab gbs ni bahaya juga boleh bahayakan janin. apa pun elak pakai pencuci apa pun.

i keputihan sikit je. kdg ada kdg xde. xde gatal pon. tp berbau masam. b4 ni keputihan mcmtu juga tp xberbau. last2 ada gbs. on antibiotic.

10mo ago

kuman waktu preg. buat swab bwh baru tahu. i buat swab sbb ada spotting, doc bg antibiotik lps tu ok. tp lps hbs antibiotik dtg balik keputihan kdg2 spotting. nnt bln 9 buat swab vagina lg nk tgok kuman ada lg x.

jgn guna pencuci apa² kat miss v. tak elok, cukup basuh pakai air biasa. utk keputihan bleh try ikhtiar dgn yogurt

10mo ago

Dah cuba buat tk guna apa2 jadi kuat bau dia

selalu kerap cuci ngn air paip sis smbil sapu sapu dia.....

Guna pencuci can make it worse dear

10mo ago

even bukan keputihan melampau, but kalau berbau masam tu boleh jadi gbs time pregnant. avoid pakai any pencuci, sebab pencuci tu tak membantu apa apa pun. makin jadi worse. keputihan still ada, bau pun still ada. nanti next check up inform nurse yang keputihan awak berbau. nanti dorang akan check. kalau takda apa, so ok je. yang penting check dulu