Gerakan baby

Sy sekarang 30weeks, baru start tanda gerakan baby 2 minggu lepas(28w). Tapi sentiasa risau tak cukup 10x gerakan. Last week ad pergi klinik swasta check/scan, doc cakap baby normal je. Sekarang hari2 risau sebab baby macam gerak slow dan tak cukup 10x dr 9am-9pm. Boleh bagi advise tak?

2 Balas

Sy klw rs cam lama Sgt baby xgerak, sy pi gosok2 perut n kadang mnm air kelapa🤣 Xtau la. Bagi sy, bila sy mnm air kelapa ja baby dlm perut mcm aktif terus. Pastu mkn je kj sy ms tu🤣

Bby grk slow pon kira 1 pgerakan. Sejam tu cuba gap 10min tgk bby grk ke x. Minom air sejuk, mkn bnda mnis, rehat secukupnya. Kdg buat kje xrasa bby grk