Kiraan gerakan baby

Normal ke gerakan baby dari pukul 9am sampai pukul 6pm lebih baru cukup 10? Tapi ni gerakan yg kuat lah. Yg slow tak rekod pun. Risau pulak. Sebab kalau malam aktif dia lain macam. #firsttimemom

5 Balas

Normal tu. Mcm saya punya experience, saya perasan baby kurang gerak bila compare kelmarin tu. Contoh 9 - 3 ptg selalu dpt 6/7 kick. Tiba2 ada satu hari tu pukul 3 just dpt sikit je kick dia. Tu pun halus. Saya terus je gi pac. Biarlah org ckp over pun, asalkan hati saya tenteram dan anak kodek2 balik. 😭

sama mcm saya .. malam dia active betul .. tapi asalkan cukup 10 gerakan dlm tempoh 12 jam x perlu risau .. saya paling cepat hbs gerak pukul 3 lebih .. perlu risau kalau selepas 9pm masih x cukup 10 gerakan

Nurse saya ajar kalau tak cukup dalam masa 12jam baru perlu risau.. kira kalau start pukul 9am, 9pm last.. jadi ni 6pm dah cukup 10 gerakan, tak perlu risau la..

normal sis..sy pn lebih kurang sis je waktu gerakan baby sy..

Normal la tu