Nak tnye..klo agk stress nk bt mcm mane ye..risau susu tak keluar nnti..skrg dh week 38..tp mgu dpn klo tak brsalin jgak kne admit terus..15/4 induce

sy rasa sy stress sikit sbb masalah sikit..sy nk kurangkn stress tu mcm mane ye..sy byk nangis je skrg?

10 Balas

Doa, zikir dan istifar bnyak2... Kalau akak stress, doa ni ja kak ulang baca..mmg berkesan. Rasa lapang hati, lapang dada,x pikir bukan2 dah.. jika Anda dilanda kesulitan maka ucapkanlah, "La Ilaha Illallahul Azhimul Halim, La Ilaha Illallahu Rabbul Arsyil Azhim, La Ilaha Illallahu Rabbus Samawati wa Rabbul Ardhi wa Rabbul Arsyil Karim (Tiada Tuhan yang berhak disembah kecuali Allah Yang Maha Agung lagi Lemah-Lembut, Tiada Tuhan yang berhak disembah kecuali Allah Tuhan Pemilik Arsy yang agung, Tiada Tuhan yang berhak disembah kecuali Allah Tuhan pemilik langit dan bumi, dan pemilik Arsy yang mulia)."

4y ago

Sama2

Tgk youtube cite2 katun... Atau cite2 komedi. Selitkan dgr zikir and surah2 utk ibu mengandung. Tutup mata n enjoy. Sy pun br 34 minggu. Dh byk fikir itu ini. Stress itu ini. Geram tfk pgai husband pun ada. Tp tutup mata tgk youtube video mcmana nk jg baby, mandikan baby etc. Apps ni pun byk artikel yg kita blh baca dn belajar. Sambil tu ambil buku baca novel2 genre chic lit mcm tu. Online e book pun ada

4y ago

Oklah tu. Kita kna pndai kwl stress n kwl emosi skrg. Nnti time dh ada anak, xdelah rs nk gila. Sometimes fieda buat terapi senyum... Mksdnya one whole day tu senyum sj. Its good in generating positive thinking.

Bnykkn sabar doa sis.. kita ibu mengndung kene kawal emosi.. bnykkn doa pk positif.. cuba tuka perasaan kpd happy.. klu saya stress saya selalu ingt n byngkn muka anak saya bila da keluar baby mesti comel.. nnt hati akan happy n tk sabar nk jmpa dia.. Alhamdulillah klu doa n fikir mcm tu saya da tk stress 🤗

4y ago

Tq awk..insyaallah sy cuba

Sis try Doa..zkir..ms duduk2 tu dgr org bc bacaan al-quran n sis bykkn mengaji.. in shaa Allah sis akn hilang stress n ok.. jg dri k😉mg dpmudahkn sgalanya..aamiin

4y ago

Setiap hari sy ngaji zikir..tp still sy akn nangis jgak..pkirkn mslh..tp takpe sy kuat lg..insyaAllah kan Allah ade..tq awk

Bykkn berdoa slalu dengar surah, zikir n selawat... Jgn pkr sngt bnda bkn² pkr yg baik je. X elok nangis cmtoe nanti kesan pada baby...semoga dipermudahkan aamiin

4y ago

Wc awk

jangan overthink. jalani kehidupan mcm biasa. just going with the flow. yg penting skrg baby dlm kandungan. moga Allah mudahkan urusan sis.

Awak bile due..sy 14/4..skrg dh 39 minggu..baby xnk kuar lgi..risau kna induce..

4y ago

Awak ade gdm ke..ke sbb baby bsar? Sy pun tkot..kna sorg2..

Banyak kn berdoa sis.. Istigfar bnyk2.. Mesti kuat utk anak..

4y ago

Stiap kali lpas solat sy istighfar 70x..hrp smue ok la nnti..tq awk

Sy pon stress sgt2 skrg ni. Rasa down je😩

4y ago

Tu lah sis. Kdg2 tfikir,macam² dugaan masa preggy. Paling tak dpat kawal emosi. Hurmmm. Klu asyik nangis je nanti kesian jgak baby. Tp dlm otak ni berat je fikir masaah. Skit² stress. Sy jnis suka pendam sbb sblm ni sy pernah luahkan mslh kt kwn tp masalah tu bkn sorg je yg thu. Sbb tu sy rasa mcm down. Pndm sendiri😔😔😔😔 Dlm masa yg sama sy tak sabar nk baby keluar. Mgkin abb tgh pregy ni stres kot. Tgh solat pn nangis jgak. YaAllah😔

Solat.xpyh pk masalah tu...main game je..😁

4y ago

Dh maen game smue dh..ade hari ok ade hari die stress..mslh ade je..hrp smue baik la nnti..tq awk