Sembelit waktu hamil

Sy skrg dh 19w 5d..sembelit dh 4hari nk bt m mane ye

5 Balas

banyak minum air 0. kalau takda gdm bole makan betik. tp kalau sy memang refer air 0 je. dulu mengandung 2 anak sblm ni kerap sembelit. kali ni sy mgandung dgn gdm memang kena banyak minum air 0 je,so tak ada masalah sembelit

Klau mkn ubt tmbh darah mmg smbelit sis..Sy mkn ganilia mmbuang xsembelit..Mse makan maltofer atau zincofer mmg sembelit😩

sy pon sama sembelit juga.. ada yg ckp minum air sanquik jgn letak gula..buh air putih jak.. sedap juga

kalau sis takda gdm ,minum yakult sis.yg botol warna biru...tiap2 hari senang membuang🤭

Sy kena makan pedas baru lancar membuang huhu. Kalau tak memang sembelit jugakk