takde selera mkn..

Hi, sy prgnt 13week.. selalu lapa tp takde selera.. tgok mkann je nak muntah.. alahan lain takde cuma tu jela tak bole tgok mknan.. ada yg sama ngn sy tak.. nk buat mcam mne ye.. anak first selepas 8thun khwen.. ☺️

18 Balas

sama sis.. sy pun dlu kerap muntah2 n xde selera makan.. so bdn jdi lemah to saya pakse jgk mkn wlopun lepas tu muntah balik... nti xde tenaga. utk awl2 nie pnting utk perkembangan baby.. slow2 pakse eh.. mesti ade makanan yg kite blh terima...

sama la sis, xde selera mkn. xsure tekak nk mkn ape. bila mkn loya pstu muntah. klau xmkn lpr.. bila pksa diri mkn jgk, mkn smbil bersulam air walaupun tau tekak xleh trima tp ksian kt bby. tp kdg2 meleleh air mata sedih smbil mkn 😂😂😂

normal tu sis..sy pn camtu jgk.. kndungan dh msuk 4bln br start ada selera mkn blk..sis jgn risau yer..klu xde selera mkn je buah2an n sayur2an lbih ckit..mkn ikut apa yg tekak rsa blh telan

Saya dulu kalau takda selera pun saya makan buah je sis, nurse pernah nasihat saya dia kata cari makanan yang kita paling selera makan untuk cover balik. He

Sama lh sis.. Sbb tu en hubby blikn sy jus mamariam.. Lpas consume tu, beransur hilang loya2 dan tiada selera mkn

Cuba makan sup sup & buah sis. Saya dulu makan tu je sebab nak makan nasi & benda lain tak ada selera.

Sma la dgn sya sis..prut lpar tp xlalu mkn..skrg nie ska mknn yg berkuah n sup2 ja..

5y ago

Samaaaa. Nasi tak nak

hi kita sama laa.. taklalu nak mkn tapi lapar.. sebijik macam sy 😅

Sama lah awal pregy dulu .. tapi cuba paksa jugak .. kesian baby ..

Btw tahniah sis jaga elok elok ❤️

5y ago

Thanks 😍... tu la skg rajin mkn buah je buat alas perut... selera takde tp perut lapa je 24jam.. 😅